Placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste

7 Shares

Placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste este un aperitiv grozav si apetisant. Pentru prepararea sa avem nevoie doar de cateva ingrediente: spanac, oua, branza ricotta, branza de capra, parmezan si bineninteles aluat pentru foietaj.

Placinta cu spanac si branza

Ingrediente placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste:

  • 650 grame spanac proaspat
  • 20 grame branza de capra rasa
  • 150 grame branza ricotta
  • 2 foi aluat pentru foietaj
  • 50 grame parmezan ras
  • 5 oua
  • Sare
  • Piper

Preparare placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste:

  • Curatati spanacul, spalati-l si fierbeti-l in apa cu sare timp de  5 minute.
  • Strecurati-l, lasati-l sa se raceasca si tocati-l marunt.

Pregatiti umplutura:

  • Intr-un castron amestecati ricotta cu un ou, parmezanul si branza de capra; condimentati cu sare si piper.
  • Adaugati spanacul tocat si mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  • Luati o cratita de cuptor cu diametrul de circa 20 cm, asezati o hartie de copt pe fundul acesteia , apoi puneti una din foile de aluat pentru foietaj peste aceasta. Umpleti foaia cu compozitia de spanac si branza obtinuta anterior, apoi faceti 3 adancituri in umplutura, spargeti 3 oua si puneti-le in aceste adancituri (cand se va coace placinta se vor intarii si acestea).
  • Asezati deasupra cealalta foaie de aluat pentru foietaj si uniti-o cu cea de la baza placintei, rulati apoi spre interior.
  • Deasupra ungeti foaia cu un ou batut si intepati-o din loc in loc cu furculita.
  • Dati placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste in cuptorul incins la 200 grade timp de 50 minute.
  • Lasati-o sa se racesca 15 minute apoi taiati-o felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.