Placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste

Placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste este un aperitiv grozav si apetisant. Pentru prepararea sa avem nevoie doar de cateva ingrediente: spanac, oua, branza ricotta, branza de capra, parmezan si bineninteles aluat pentru foietaj.

Placinta cu spanac si branza

Ingrediente placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste:

  • 650 grame spanac proaspat
  • 20 grame branza de capra rasa
  • 150 grame branza ricotta
  • 2 foi aluat pentru foietaj
  • 50 grame parmezan ras
  • 5 oua
  • Sare
  • Piper

Preparare placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste:

  • Curatati spanacul, spalati-l si fierbeti-l in apa cu sare timp de  5 minute.
  • Strecurati-l, lasati-l sa se raceasca si tocati-l marunt.

Pregatiti umplutura:

  • Intr-un castron amestecati ricotta cu un ou, parmezanul si branza de capra; condimentati cu sare si piper.
  • Adaugati spanacul tocat si mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  • Luati o cratita de cuptor cu diametrul de circa 20 cm, asezati o hartie de copt pe fundul acesteia , apoi puneti una din foile de aluat pentru foietaj peste aceasta. Umpleti foaia cu compozitia de spanac si branza obtinuta anterior, apoi faceti 3 adancituri in umplutura, spargeti 3 oua si puneti-le in aceste adancituri (cand se va coace placinta se vor intarii si acestea).
  • Asezati deasupra cealalta foaie de aluat pentru foietaj si uniti-o cu cea de la baza placintei, rulati apoi spre interior.
  • Deasupra ungeti foaia cu un ou batut si intepati-o din loc in loc cu furculita.
  • Dati placinta cu spanac si branza pentru masa de Paste in cuptorul incins la 200 grade timp de 50 minute.
  • Lasati-o sa se racesca 15 minute apoi taiati-o felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.