Piure de linte rosie

 

Reteta Piure de linte rosie este extraordinar de gustoasa, eleganta si satioasa. Se prepara foarte usor, iar din ingredientele de mai jos se obtin in jur de 4 portii piure de linte rosie.

piure de linte rosie

Alte retete piure de legume :

Ingrediente piure de linte rosie:

  • 200 grame linte rosie
  • 350 ml apa
  • 5-6 ramuri de cimbru proaspete
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • Sare

Ingrediente decorare piure de linte rosie:

  • 50 grame masline feliate
  • 1 lingurita capere clatite de sare/ulei/otet
  • 2 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 1 ceapa mica rosie taiata rondele

Preparare piure de linte rosie:

  • Puneti apa la fiert intr-o craticioara; cand clocoteste adaugati lintea rosie si cimbrul.
  • Lasati lintea rosie sa fiarba la foc mic timp de 15-20 minute pana cand aceasta se inmoaie si absoarbe toata apa.
  • Scoateti ramurile de cimbru si pasati lintea rosie.
  • Adaugati sarea, sucul de lamaie, uleiul de masline, usturoiul.
  • Amestecati usor piureul de linte rosie.
  • Puneti piureul de linte rosie intr-un castron si decorati cu feliile de masline, caperele, inelele de ceapa rosie, rosiile cherry.
  • Se serveste calda sau rece.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Piure de linte rosie” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.