Piure de cartofi cu sos de cimbru si unt

Cartofii, preparati in orice fel, sunt garnitura suprema pentru aproape orice tip de carne. Una din cele mai gustoase modalitati de a prepara cartofii sunt piureurile, iar astazi va voi prezenta reteta unui piure mai special: Piure de cartofi cu sos de cimbru si unt. Combinatia unica de cimbru cu unt, confera cartofilor o aroma aparte deosebita, creeind in acelasi timp o garnitura perfecta.

Piure de cartofi cu sos de cimbru si unt

Ingrediente Piure de cartofi cu sos de cimbru si unt:

Piure de cartofi:

  • 2.5 kg cartofi
  • 120 grame unt
  • 1 1/2 cana lapte

Sos de cimbru si unt:

  • 120 grame unt
  • 2-3 ramurele de cimbru

Preparare Piure de cartofi cu sos de cimbru si unt:

Piureul de cartofi:

  • Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in bucati si fierbeti-i in apa cu sare pana cand acestia se inmoaie.
  • Strecurati cartofii fierti, apoi puneti-i intr-un castron mare.
  • Adaugati untul taiat cubulete, apoi pasati cartofii.
  • Turnati laptele treptat, mixand pana cand obtineti un piure omogen, pufos.

Sosul de cimbru si unt:

  • Taiati untul in cubulete, apoi puneti-l intr-o craticioara antiaderenta si topiti-l la foc mic.
  • Adaugati ramurelele de cimbru, mixati pana cand sosul capata o culoare auriu-maronie (4-5 minute).
  • Luati apoi sosul de pe foc si scoateti ramurelele de cimbru ( e posibil sa ramana cateva frunzulite in sos).
  • Serviti cald piureul de cartofi, si turnati peste acesta sosul de cimbru si unt format.
  • Condimentati piureul cu sare, piper si ramurele de cimbru.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.