Palatul Beylerbeyi din Istanbul

0 Shares

Palatul Beylerbey se afla in partea asiatica a Istanbulului la nordul podului Bosfor. A fost construit in perioada 1862-1865 ca palat de vara al sultanului Abdulaziz. Arhitectul palatului a fost Serkis Balyan. Cladirea are 3 etaje (inclusiv subsolul) si se compune din doua parti: Harem si Selamlik.

palatul beylerbeyi 3palatul beylerbeyi 2

Palatul Beylerbeyi este confectionat din marmura si piatra kufeki, si putem observa prezenta atat a stilului renascentist, dar si a stilului baroc . Palatul are scari din marmura la cele 3 intrari ale acestuia. Holul ce separa Haremul de Selamlik are o fantana. In palat sunt 6 saloane si 24 de camere. Peretii si tavanele sunt bogat decorate. Podelele sunt acoperite cu covorase egiptele din paie. Carpetele provin din Hereke, Turcia, candelabrele sunt din cristale baccarat frantuzesti, ceasurile au fost lucrate in Anglia si Franta. Vasele au fost confectionate in China, Japonia, Franta, Germania si Yildiz, Turcia.

palatul beylerbeyi 1Gradinile palatului Beylerbeyi sunt impodobite cu statui din bronz si marmura. Multi sefi de stat au fost gazduiti in acest palat minunat, precum: Imparateasa Eugenie a Frantei, sahul iranului Nasruddin, Regele Muntenegrului, imparatul germaniei Wilhelm al II-lea si Franz Joseph imparatul Austro-Ungariei.

Palatul Beylerbey este inchis lunea si joia, iar in restul sapatamanii este deschis intre orele 9 – 17. pretul unui bilet de intrare este de 20 TL/persoana.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.