Ghiveci calugaresc

Ghiveciul calugaresc este un preparat viu colorat,  usor de facut si deosebit de gustos. Puteti adauga si alte legume, dupa preferinte, in afara celor specificate mai jos.

ghiveci calugaresc

Ingrediente Ghiveci calugaresc:

  • 2 ardei grasi galbeni taiati in bucari
  • 2 ardei grasi rosii taiati in bucati
  • 2 ardei grasi verzi taiati bucati
  • 3 zucchini taiati rondele apoi pe sfert
  • 2 legaturi ceapa verde tocate marunt
  • 2 vinete taiate in bucati
  • 5-6 fire de sparanghel taiate in bucati
  • 450 grame cartofi noi taiati felii
  • 200 grame ciuperci taiate pe jumatate
  • 2-3 ramuri de rozmarin tocate marunt
  • 6-7 catei de usturoi taiati in bucatele
  • 60 ml ulei de masline
  • Sare
  • Piper

Preparare Ghiveci calugaresc:

  • Incalziti cuptorul la 200 grade.
  • Puneti toate legumele intr-o tava mare de cuptor; amestecati-le usor cu rozmarinul tocat, sarea, piperul, cateii de usturoi, uleiul de masline.
  • Dati ghiveciul calugaresc in cuptorul incins timp de 45 minute.
  • La jumatatea timpului scoateti tava si intoarceti cu grija legumele.
  • Se poate servi atat cald cat si rece, simplu – ca si mancare de post, sau ca si garnitura alaturi de orice tip de friptura.
  • Ghiveciul calugaresc ae timpul de preparare de 15 minute, iar timpul de gatire de 45 de minute. O portie de 200 grame ghiveci calugaresc contine 150 de calorii.
  • Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Ghiveci calugaresc” va invitam sa completati formularul de mai jos.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.