Chiftele picante din carne de miel cu spanac

Chiftelele picante din carne de miel cu spanac  reprezinta un aperitiv consistent inedit ce poate fi preparat pentru masa festiva de Paste, dar si cu  alte ocazii de sarbatoare.

chiftele din carne de miel cu spanac picante

Ingrediente Chiftele picante din carne de miel cu spanac:

  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 450 grame carne de miel tocata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 60 grame unt
  • 2 lingurite praf de curry
  • 400 ml sos de tomate
  • 225 grame spanac tocat marunt (poate fi si spanac congelat – il decongelati si il stoarceti bine de apa rezultata)
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • Sare
  • Piper

Preparare Chiftele picante din carne de miel cu spanac:

  • Condimentati carnea tocata de miel cu sare si piper, amestecati si formati chiftelutele.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si incepeti sa prajiti chiftelutele.
  • Taiati ardeii grasii in fasii subtiri, taiati ceapa julien si adaugati-le in tigaia in care prajiti chiftelutele.
  • Cand acestea s-au rumenit pe ambele parti, iar ardeii si ceapa s-au inmuiat putin, adaugati untul si praful de curry.
  • Amestecati si adaugati sosul de tomate.
  • Mixati , acoperiti tigaia cu un capac si lasati chiftelele din carne de miel sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute.
  • Scoateti capacul, adaugati spanacul tocat marunt si patrunjelul, amestecati si lasati chiftelele din carne de  miel cu spanac picante sa mai fiarba la foc mic inca 5 minute. Serviti peste orez basmati gatit la abur.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.