Budinca de broccoli cu sunca si branza

Budinca de broccoli cu sunca si branza poate constitui o cina consistenta, usor de preparat, cu o aroma absolut magnifica. Puteti inlocui broccoli cu conopida, sau puteti folosi atat buchetele de broccoli cat si buchetele de conopida.

Budinca de broccoli cu sunca si branza

Ingrediente Budinca de broccoli cu sunca si branza:

  • 4 catei de usturoi pisati
  • 2 fire ceapa verde tocata marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 grame unt
  • 1 broccoli marime medie
  • 100 grame sunca Praga taiata cubulete (sau alte mezeluri)
  • 450 grame branza de vaci
  • 4 linguri faina
  • 12 oua batute
  • 250 grame branza cheddar rasa (sau telemea, mozzarella, cascaval, etc.)

Preparare Budinca de broccoli cu sunca si branza:

  • Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Intr-o tigaie mica incingeti uleiul si topiti untul.
  • Adaugati in tigaie usturoiul pisat si ceapa verde tocata marunt.
  • Lasati-le pe foc 2-3 minute sa se rumeneasca usor, apoi luati tigaia de pe foc.
  • Taiati broccoli in buchetele, spalati-le, fierbeti-le maxim 2-3 minute, apoi strecurati-le.
  • Lasati buchetelele de broccoli sa se raceasca, apoi taiati-le in bucati mai mici.
  • Intr-un castron mare bateti ouale, apoi adaugati in acesta ceapa si usturoiul calite anterior, branza de vaci, broccoli taiat bucatele, sunca taiata cubulete, faina si branza cheddar rasa.
  • Mixati usor ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt o tava ceramica sau Jena marime medie si puneti in aceasta compozitia de budinca obtinuta anterior.
  • Dati Budinca de broccoli cu sunca si branza in cuptorul incins timp de 35-45 minute sau pana cand centrul acesteia este copt.
Please follow and like us:

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.