Briose cu portocala

Savruoasele Briose cu portocala au o aroma grozava ce va va invalui toata bucataria. Se prepara rapid, usor si sunt ideale si pentru copii.

briose cu portocala

Ingrediente briose cu portocala:

  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 grame unt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 3 oua batute
  • 3/4 cana zahar
  • sucul de la o jumatate de portocala

Glazura:

  • 2 cani zahar pudra
  • 100 grame unt
  • Sucul de la o jumatate de portocala
  • Cateva picaturi de colorant alimentar portocaliu

 

Preparare briose cu portocala:

  • Incalziti cuptorul la 160 grade.
  • Ungeti cu putin ulei o tava cu 6 forme de briose si asezati in fiecare forma hartie de copt.
  • Amestecati cu ajutorul mixerului zaharul impreuna cu untul, sucul si coaja de portocala.
  • Adaugati ouale pe rand, apoi faina si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Impartiti compozitia in mod egal in cele 6 forme de briose.
  • Dati briosele cu portocala in cuptorul incins timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati briosele cu portocala sa se raceasca complet.

Glazura:

  • Topiti untul.
  • Intr-un castron mixati zaharul pudra impreuna cu sucul de portocala.
  • Adaugati untul topit si cateva picaturi de colorant alimentar portocaliu.
  • Daca glazura este prea subtire mai adaugati zahar pudra, daca este prea groasa mai adaugati suc de portocale sau lapte.
  • Decorati briosele cu portocala, dupa ce s-a racit complet, cu glazura preparata.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.