Prajitura frageda cu fructe

Prajitura frageda cu fructe are o aroma deosebita si se prepara destul de usor. Umplutura realizata din smantana, iaurt, fructe, impreuna cu blaturile moi alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura frageda cu fructe

Ingrediente Prajitura frageda cu fructe:

Aluat fraged:

  • 350 de grame faina
  • 180 de grame unt sau margarina
  • 150 de grame zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Umplutura:

  • 4 albusuri de ou
  • 170 de grame zahar
  • 180 grame iaurt
  • 180 grame smantana
  • 6 linguri faina
  • fructe (cirese, visine, mure, zmeura, afine)

 

  • Zahar pudra pentru decorare

Preparare Prajitura frageda cu fructe:

Aluat:

  • Puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de copt cu dimensiunile 23×33 cm.
  • Intr-un castron mixati untul/margarina cu zaharul si galbenusele de ou pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati smantana, esenta de vanilie, apoi incorporati faina pe care ati mixat-o in prealabil cu praful de copt.
  • Framantati aluatul obtinut cu ajutorul mainilor pana cand obtineti o coca omogena.
  • Impartiti aluatul in doua parti egale.
  • Una din parti intindeti-o cu sucitorul intr-o foaia de marimea tavii de copt (23×33 cm).
  • Cealalata parte de aluat puneti-o la frigider, acoperita cu o folie (se lasa cel putin o jumatate de ora).

Umplutura:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul.
  • Intr-un alt castron mixati iaurtul cu smantana si faina pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati apoi in compozitie albusele batute spuma impreuna cu zaharul.
  • Mixati usor ingredientele cu o lingura pana cand obtineti o crema omogena, apoi turnati-o peste aluatul fraged intins in tava de copt.
  • Nivelati crema, apoi aranjati fructele pe toata suprafata acesteia.
  • Scoateti aluatul fraged tinut la frigider, dati-l pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi presarati-l in mod uniform peste fructele aranjate anterior.
  • Dati Prajitura frageda cu fructe in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 40-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati.
  • Decorati prajitura cu zaharul pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.