Prajitura cu crema de vanilie si cocos

17 Shares

Delicata Prajitura cu crema de vanilie si cocos este ideala pentru ocazii deosebite.
Blatul de cocos si crema de vanilie se combina perfect intr-un desert festiv.

Prajitura cu crema de vanilie si cocos

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si cocos:

Blat:

  • 9 albusuri
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 150 g fulgi de cocos

Crema de vanilie:

  • 9 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 175 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Decor:

  • Cca. 100 g fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu crema de vanilie si cocos:

Blat:

  • Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati apoi cu ajutorul unei spatule faina si fulgii de cocos.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 32×35 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20 minute.

Crema de vanilie:

  • Galbenusurile se amesteca cu praful de la cele doua plicuri de budinca de vanilie si cu 200 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta clocoteste se adauga in el compozitia de oua-praf de budinca-lapte obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia cratita de pe foc si se incorporeaza esenta de vanilie si untul.
  • Se mixeaza pana cand untul se topeste si este incorporat complet.
  • Se lasa sa se raceasca.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie si cocos:

  • Pe blatul racit complet se intinde crema de vanilie, iar deasupra se presara fulgii de cocos.
  • Prajitura cu crema de vanilie si cocos se lasa la frigider minim 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.