Prajitura bicolora cu budinca de capsuni

Prajitura bicolora cu budinca de capsuni este un desert fraged, aromat si bineinteles foarte savuros. Budinca de vanilie ii da un aspect placut si un gust desavarsit.

prajitura-bicolora-cu-budinca-de-capsuni

Ingrediente Prajitura bicolora cu budinca de capsuni:

  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • 250 grame unt topit si racit
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Budinca de capsuni:

  • 1 plic praf de budinca cu gust de capsuni Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • Fulgi de cocos pentru decor

Preparare Prajitura bicolora cu budinca de capsuni:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Mixati galbenusele cu 2/3 din cantitatea de zahar pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati lpatele, untul topit si racit, esenta de vanilie.
  • Incorporati faina si praful de copt, mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Intr-un alt castron bateti albusele spuma cu restul de zahar, incorporati apoi spuma tare obtinuta in restul compozitiei.
  • Din compozitia obtinuta luati ceva mai mult de 1/3, puneti intr-un alt castron si adaugati in aceasta cacaua si esenta de rom.
  • Turnati in tava compozitia alba, nivelati, apoi turnati compozitia cu cacao, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul incins timp de 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.

Budinca de capsuni:

  • Mixati praful de budinca cu 2-3 linguri zahar si 4 linguri lapte.
  • Restul de lapte puneti-l la fiert.
  • Cand acesta incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc si se mixeaza cu compozitia obtinuta anterior.
  • Se pune din nou la fiert aproximativ 1 minut, amestecand continuu pana la legarea compozitiei.
  • Turnati budinca de capsuni peste prajitura scoasa din cuptor, nivelati.
  • Deasupra decorati cu fulgi de cocos.
  • Dati prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.