Cartofi cu carnati la cuptor

Savurosii Cartofi cu carnati la cuptor sunt ideali pentru o cina rapida si consistenta. Ii puteti servi alaturi de salata de varza rosie/alba sau ardei copti.

Cartofi cu carnati la cuptor

Ingrediente Cartofi cu carnati la cuptor:

  • 8 cartofi marime medie
  • 5 carnati cabanos
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • Condimente pentru cartofi
  • 1 crenguta rozmarin
  • Sare
  • Ulei

Preparare Cartofi cu carnati la cuptor:

  • Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati si se fierb cca. 8 minute.
  • Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o tigaie in care ati incins ulei impreuna cu usturoiul pisat cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
  • Se adauga apoi in tigaie ardeiul rosu gras, curatat de seminte si nervuri, taiat in bucatele.
  • Se lasa sa se caleasca timp de 3-4 minute.
  • Se adauga in tigaie cartofii semi-fierti, se condimenteaza, se amesteca pentru omogenizare.
  • Dupa 3-4 minute, continutul tigaii se transfera intr-o tava de cuptor.
  • Carnatii cabanos se taie in bucati de 3-4 cm, apoi se vor taia la capete.
  • Se prajesc in tigaia in care ati calit legumele, timp de 1-2 minute, pe fiecare parte, apoi se adauga printre cartofii si legumele din tava de copt impreuna cu crenguta de rozmarin.
  • Se da tava in cuptorul preincazit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute, avand grija ca la jumatatea timpului sa se intoarca ingredientele.
  • Se servesc calzi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.