Terina de branza cu sunca

Un aperitiv perfect de weekend sau atunci cand aveti musafiri este savuroasa Terina de branza cu sunca. Se prepara foarte usor si este nemaipomenit de delicioasa.

terina cu branza si sunca

Ingrediente Terina de branza cu sunca:

  • 1/2 kg branza de vaci mai grasa
  • 50 ml smantana grasime 18%
  • 100 grame castraveti
  • 5 ridichi
  • 50 grame branza tare rasa (cascaval, telemea, etc.)
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • 10 grame gelatina
  • 1/3 pahar apa
  • 200 grame sunca feliata
  • Sare
  • Piper

Decorare:

  • Chives tocat
  • Rosii cherry

Preparare Terina de branza cu sunca:

  • Puneti branza de vaci intr-un blender si mixati-o cateva secunde.
  • Adaugati smantana, mixati, apoi transferati compozitia obtinuta intr-un castron.
  • Radeti ridichiile pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa ce le-ati curatat, spalat si uscat cu un prosop de hartie.
  • Spalati castravetii, curatati-i de coaja, taiati-i in cuburi mici.
  • Incorporati in castron ridichiile rase, castraveti taiati cubulete, branza tare rasa, sarea, piperul, ierburile de Provence.
  • Inmuiati gelatina in apa 15 minute, apoi lichefiati-o pe bain-marie (nu trebuie sa fiarba).
  • Gelatina se adauga apoi in castronul cu restul ingredientelor, turnandu-se in fir subtire.
  • Mixati continuu pana cand se omogenizeaza.
  • Puneti folie alimentara intr-o tava de chec.
  • Pe fundul si marginile acestuia aranjati cca. 3/4 din feliile de sunca.
  • Umpleti tava cu compozitia de branza-ridichi-castraveti-gelatina obtinuta anterior.
  • Nivelati, iar deasupra asezati restul feliilor de sunca.
  • Acoperiti cu folia alimentara si asezati deasupra o greutate.
  • Dati Terina de branza cu sunca la frigider pana a doua zi.
  • Cand serviti, scoateti terina din forma de chec, indepartati folia alimentara, decorati-o cu chives tocat si rosii cherry.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.