Rondele de vinete prajite cu usturoi

Agendautila » Retete culinare » Garnituri pentru fripturi » Rondele de vinete prajite cu usturoi

Rondelele de vinete prajite cu usturoi sunt nemaipomenit de gustoase si se prepara foarte usor. Sunt ideale atunci cand avem nevoie de o garnitura rapida pentru o friptura de pui sau de porc preparata la gratar.

rondele de vinete prajite cu usturoi

Ingrediente Rondele de vinete prajite  cu usturoi:

  • 1 vanata mare
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • Ulei de masline
  • Sare

Preparare Rondele de vinete prajite  cu usturoi:

  • Spalati vanata; taiatii capetele, stergeti-o cu un prosop de hartie.
  • Taiat-o in felii de 2-3 cm grosime, si puneti sare grunjoasa pe ambele parti ale acestora. Lasati-le cu sare  timp de 20 de minute.
  • Clatiti  de vinete, stergeti-le bine cu un prosop de hartie, si ungeti fiecare felie cu ulei de masline pe ambele parti.
  • Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti rondelele de vinete pe fiecare parte.
  • Scoateti-le, scurgeti-le bine de ulei si asezati-le pe o farfurie.
  • Intr-un castron mic amestecati usturoiul pisat cu sucul de lamaie, o lingura ulei de masline si sare.
  • Turnati sosul obtinut peste rondelele de vinete prajite; presarati deasupra patrunjelul tocat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.