Prajitura pufoasa cu branza si glazura de cacao

Un desert fraged, gustos, usor de preparat este delicioasa Prajitura pufoasa cu branza si glazura de cacao. Tooping-ul de cacao ii da un „look” aparte si un gust fabulos.

prajitura-pufoasa-cu-branza-si-glazura-de-cacao-f

Ingrediente Prajitura pufoasa cu branza si glazura de cacao:

  • 150 grame biscuiti
  • 1 kg branza crema
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 8 oua
  • 3/4 cana zahar

Topping:

  • 125 grame unt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • Ornamente colorate dr. Oetker

Preparare Prajitura pufoasa cu branza si glazura de cacao:

  • Intr-un castron mixati galbenusele cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati praful de la budincile de vanilie.
  • Incorporati apoi branza crema.
  • Intr-un alt castron bateti albusele spuma cu un praf de sare, apoi incorporati-le treptat in castronul cu crema de branza, galbenuse, budinca si zahar.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 30×35 cm.
  • Pe fundul acesteia asezati biscuitii unul langa altul.
  • Turnati compozitia de branza crema obtinuta anterior si nivelati-o.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180 grade timp de 50 minute.
  • Opriti cuptorul si mai lasati prajitura in acesta inca 15 minute (fara a deschide usa).
  • Dupa cele 15 minute, deschideti usa cuptorului si mai lasati prajitura inauntru inca 15 minute, apoi scoateti-o afara si lasati-o sa se raceasca complet.

Topping:

  • Topiti untul intr-o craticioara.
  • Adaugati zaharul pudra, apoi laptele.
  • In final adaugati cacaua, mixati pana cand aceasta se incorporeaza, apoi luati craticioara de pe foc.
  • Turnati glazura peste Prajitura pufoasa cu branza si glazura de cacao racita, iar deasupra decorati cu ornamentele colorate.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.