Prajitura cu caise

Una din cele mai indragite deserturi preparate in casa este savuroasa Prajitura cu caise. Blatul pufos, gustul dulce-acrisor si parfumul caiselor, alcatuiesc un dulce fabulos. Puteti folosi si alte fructe (visine, capsuni, etc.).

Prajitura cu caise

Ingrediente Prajitura cu caise:

  • 200 grame unt
  • 300 grame zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 200 ml lapte
  • 325 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 10-15 caise
  • Zahar pudra pentru ornat

Preparare Prajitura cu caise:

  • Spalati caisele, scurgeti-le bine de apa, scoateti-le samburii.
  • Intr-un castron mixati untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi ouale pe rand, iar dupa aceea turnati laptele.
  • Mixati pana cand obtineti o coca omogena.
  • In final incorporati faina si praful de copt.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor sau ungeti tava cu unt si tapetati-o cu  faina.
  • Turnati aluatul obtinut anterior in tava de copt si nivelati-l cu o spatula.
  • Peste acesta asezati jumatatile de caise pe intreaga suprafata a tavii.
  • Dati prajitura cu caise in cuptorul incins timp de 25-35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet, apoi garnisiti-o cu zaharul pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.