Fernsehturm Berlin (Turnul de televiziune)

0 Shares

Unul din cele mai vizitate obiective turistice din Berlin, Turnul de televiziune al capitalei Germaniei denumit in limba  germana Fernsehturm, a fost construit intre 1965-1969 in fosta Republica Democrata Germana.

DDR, fostul guvern Est German a planuit si a creat atat un transmitator radio-TV necesar cat si o emblema arhitecturala deosebita.
turnul de televiziune 1Turnul de televiziune din Berlin a fost construit in Alexanderplatz si a fost proiectat de arhitectul Hermann Henselmann, rezultatul fiind un turn inalt, subtire ce arata ca o racheta. Sfera insasi seamana foarte mult cu un satelit sovietic, insa cladirea in sine este un turn de televiziune functional, dar si un simbol al Germaniei de Est.

Fernsehturm este cea mai inalta cladire din Germania cu cei 368 de metri ai sai, si oricine viziteaza Berlinul trebuie neaparat sa aiba pe lista sa de obiective turistice aceasta cladire unica.
turnul de televiziune 2Turnul de televiziune are trei parti: baza, sfera si antena. Antena are 118 metri si transmite zilnic un numar vast de programe radio si TV. Sfera cantareste 4800 tone si sapte etaje din care doua sunt deschise publicului. La un nivel se afla Tele-Cafe – un restaurant si o cafenea, iar pe celalalt nivel se afla o platforma de unde turistii pot admira privelisti incantatoare de la inaltime. Intr-o zi senina vizibilitatea este de pana la 40 km. Sfera se misca in jurul propriei axe cu 2 rotatii pe ora. Pentru a urca in turnul de televiziune exista 2 lifturi cu care ajungi in 40 de secunde pana la sfera (exista si scari – 986 la numar!).

turnul de televiziune 3

Datorita aspectului sau turnul de televizune din Berlin are mai multe porecle: „Scobitoarea” sau „TV – Sparanghel”. Dupa unificarea Germaniei Fernsehturm a devenit nu numai un simbol al estului, ci al intregii tari. Astazi in jur de un milion de turisti il viziteaza in fiecare an.

turnul de televiziune 4Fernsehturm este deschis zilnic intre orele 9 si miezul noptii. Pretul unui bilet este de 12.5 euro pentru adulti si de 8 euro pentru copii (mai 2013).

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.