Catedrala din Berlin

Catedrala din Berlin este o biserica Protestanta si este cel mai mare lacas de cult din Germania.

Catedrala din Berlin a fost construita in 1465 pe locul vechii capele St Erasmus ce apartinea Curtii Regale. Proiectata de arhitectul Julius Raschdorff, catedrala are atat elemente baroce cat si renascentiste si este o atractie turistica ce atrage multi vizitatori. Catedrala are 114 metri lungime, 74 metri latime, si un dom inalt de 70 metri. Domul, reconstruit intre 1975-1983, deoarece fusese distrus intr-un raid aerian in anul 1940 in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, este decorat cu 39 metri patrati mozaicuri ce ilustreaza scene biblice din Predica de pe Munte.

catedrala din berlin 1

In interiorul catedralei putem admira orga Sauer cu 7269 de tuburi, vitralii deosebite, un amvon neo-gotic pe care cel mai bine il putem admira de pe coridorul circular al domului, la care puteti ajunge urcand cele 270 de trepte. De pe coridorul domului puteti avea o priveliste deosebita asupra Insulei Muzeelor, dar si asupra Reichstag-ului. In subsolul catedralei exista Cripta (construita la sfarsitul sec. al XVI-lea) in care sunt inmormantati peste 80 de regi prusaci (inclusiv regele Frederick I si sotia sa Sophie Charlotte).

catedrala din berlin 2

Catedrala, ce trebuie sa se afle pe lista dumneavoastra de obiective turistice in Berlin, este adesea numita de berlinezi  „Intrarea spre Insula Muzeelor”. Privelistea din domul Catedralei este fantastica. Cine se incumeta sa urce cele 270 de trepte pana in varful acesteia este recompensat cu o minunata priveliste a Insulei Muzeelor, a Reichstag-ului , a Sinagogii din Berlin si a Gendarmenmarkt.
catedrala din berlin 3Catedrala se poate vizita de luni pana sambata intre orele 9 si 20, iar duminica intre 12 si 20. Pretul unui bilet de intrare este de 7 euro (aprilie 2013). Puteti beneficia si de un audioguide in engleza, germana, italiana sau spaniola contra sumei de  3 euro.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.