Cartofi picanti cu rozmarin si cimbru

Un preparat apetisant, usor de gatit si foarte gustos sunt deliciosii Cartofi picanti cu rozmarin si cimbru.
Din ingredientele de mai jos obtineti 2-3 portii ce pot fi servite ca si garnitura langa o friptura preparata la cuptor ori la gratar, dar si ca atare, langa o salata simpla de varza sau de rosii.

cartofi picanti cu rozmarin si cimbru

Ingrediente Cartofi picanti cu rozmarin si cimbru:

  • 5 cartofi mari
  • Ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 catel usturoi pisat
  • Sare
  • Piper
  • 1/2 lingurita Boia de ardei iute

Preparare Cartofi picanti cu rozmarin si cimbru:

  • Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in bucati.
  • Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 10 minute, apoi scurgeti-i bine de apa.
  • Ungeti un vas Jena sau ceramic cu ulei de masline.
  • Adaugati in vas bucatile de cartofi fierte partial.
  • Stropiti-le cu ulei de masline.
  • Condimentati cartofii cu sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoiul, boiaua de ardei iute.
  • Mixati usor cartofii cu condimentele.
  • Dati tava   in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 40-45 minute.
  • Serviti calzi cartofii picanti cu rozmarin si cimbru.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.