Cartofi la cuptor cu ardei branza si cimbru

Savurosii Cartofi la cuptor cu ardei branza si cimbru se pot servi atat la masa de pranz, cat si la cina. Combinatia sunca, ardei, branza cheedar, confera cartofiilor un gust fabulos.

Cartofi la cuptor cu ardei branza si cimbru

Ingrediente Cartofi la cuptor cu ardei branza si cimbru:

  • 6 oua
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 6 cartofi mari
  • 125 grame branza cheddar rasa
  • 100 grame sunca/bacon taiata cubulete
  • 1 ardei gras verde taiat in bucati (scoateti semintele si nervurile)
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi la cuptor cu ardei branza si cimbru:

  • Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Ungeti cu unt o tava Jena sau ceremica.
  • Fierbeti cartofii in coaja timp de 12-15 minute (nu trebuie sa fie complet fierti).
  • Intr-un castron bateti ouale, apoi adaugati praful de usturoi, cimbrul, sarea, piperul.
  • Dupa ce cartofii s-au racit, curatati-i de coaja si taiati-i cuburi.
  • Adaugati in castronul cu mixul de oua+condimente, restul ingredientelor: cartofii semi-fierti taiati cuburi, cubuletele de sunca/baconul, bucatile de ardei gras verde si branza cheddar rasa.
  • Mixati usor ingredientele, apoi turnati-le cu grija in tava pregatita anterior.
  • Dati Cartofii cu ardei branza si cimbru in cuptorul incins pentru 45-50 minute sau pana cand sunt rumeniti.
  • Se servesc calzi alaturi de o salata verde simpla.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.