Cartofi crocanti la cuptor cu usturoi si salvie

Cartofi crocanti la cuptor cu usturoi si salvie este o garnitura consistenta si delicioasa. Combinatia usturoi – salvie – cartofi se armonizeaza perfect si creaza un fel de mancare nemaipomenit de savuros ce poate fi servit ca atare langa o salata verde, ori ca si garnitura langa orice tip de friptura.

cartofi crocanti la cuptor cu usturoi si salvie

Ingrediente Cartofi crocanti la cuptor cu usturoi si salvie:

  • 800 grame cartofi  taiati in bucatele
  • 3 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 5-6 frunze de salvie crude tocate marunt
  • 15 grame unt
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi crocanti la cuptor cu usturoi si salvie:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade.
  • Curatati cartofii de coaja, spaatii si taiatii in bucatele.
  • Puneti cartofii intr-o cratita, acoperitii cu apa si lasatii sa fiarba la foc mic 5 minute.
  • Strecurati cartofii, stergetii cu un prosop de hartie.
  • Asezati cartofii intr-o tava Jena, stropitii cu cele 3 linguri de ulei, apoi  datii in cuptorul incins timp de 30 minute (la jumatatea timpului scoatetii din cuptor si intoarcetii, apoi punetii inapoi in cuptor).
  • Dupa cele 30 minute adaugati salvia, untul si usturoiul, amestecati usor ingredientele si mai lasati cartofii la cuptor cu usturoi si salvie inca 3-4 minute pentru a se combina aromele condimetelor.
  • Cand serviti condimentatii cu sare si piper.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.