Budinca de cartofi cu ciuperci la cuptor

Budinca de cartofi cu ciuperci la cuptor combina cu succes doua ingrediente preferate de majoritatea oamenilor: cartofii si ciupercile. De aceea o putem servi ca si garnitura, dar si ca aperitiv atunci cand avem musafiri.

Budinca de cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente budinca de cartofi cu ciuperci la cuptor:

  • 750 grame cartofi
  • 300 grame ciuperci feliate
  • 100 grame unt (70 grame pentru piure, 30 grame pentru tava de cuptor)
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 120 grame smantana
  • Sare
  • Piper
  • Boia

Preparare budinca de cartofi cu ciuperci la cuptor:

  • Incalziti cuptorul la 160 grade.
  • Curatati cartofii, spalatii, fierbetii, pasatii cu pasatorul de cartofi, adaugati untul si mixati pana cand obtineti un piure omogen.
  • Ungeti cu unt o tava rotunda de cuptor si asezati pe fundul acesteia jumatate din cantitatea de piure obtinut.
  • Intr-o tigaie caliti in ulei ciupercile si ceapa timp de  2-3 minute, apoi adaugati sucul de lamaie, sarea, piperul.
  • Turnati sosul de ciuperci obtinut peste stratul de piure asezat pe fundul tavii.
  • Deasupra intindeti uniform smantana, iar in final asezati restul de piure.
  • Deasupra presarati boiaua.
  • Dati tava cu budinca de cartofi si ciuperci la cuptorul incins timp de 40-45 minute sau pana cand se rumeneste.
  • Se serveste calda alaturi de o friptura pregatita la gratar sau cuptor, ori alaturi de o salata mixta.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.