Briose aperitiv cu cartofi si smantana

Briosele aperitiv cu cartofi si smantana sunt  foarte usor de preparat. Combinatia cartofi, smantana, branza, nucsoara, usturoi, fac din aceste briose un aperitiv savuros.

Briose aperitiv cu cartofi si smantana

Ingrediente Briose aperitiv cu cartofi si smantana:

  • 6 cartofi mari fierti taiati felii
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 150 grame smantana
  • 120 grame branza Emmentaler rasa
  • 60 grame unt
  • Nucsoara macinata
  • Sare
  • Piper

Preparare Briose aperitiv cu cartofi si smantana:

  • Incalziti cuptorul la 200 grade.
  • Ungeti cu 30 grame unt o tava cu 12 forme de briose.
  • Puteti aseza si hartie de copt briose in fiecare din forme.
  • Asezati feliile de cartofi in straturi in fiecare forma dupa ce i-ati condimentat cu sare, piper si usturoi pisat (intra cca. 1/2 cartofi taiat felii in fiecare forma de briosa).
  • Amestecati smantana cu o lingura de lemn, apoi puneti cate o lingura deasupra fiecarei forme de briose in care ati pus feliile de  cartofi.
  • Presarati deasupra branza Emmentaler rasa , apoi puneti untul ramas taiat in bucatele si presarati nucsoara macinata (aveti grija cum impartiti ingredientele, astfel incat sa ajunga pentru fiecare forma de briosa in parte).
  • Dati briosele aperitiv cu cartofi si smantana in cuptorul incins timp de 30-35 minute sau pana se rumenesc.
  • Briosele aperitiv cu cartofi si smantana se servesc calde alaturi de o salata simpla sau o tocanita cu carne/legume.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.