Tort cu morcovi si branza crema

Tortul cu morcovi si branza crema este absolut delicios si se prepara destul de usor. Scortisoara si  bucatile de ananas din blat confera o savoare deosebita acestui  desert minunat.

tort cu morcovi si branza crema

Ingrediente Tort cu morcovi si branza crema:

Blatul:

  • 2 1/2 cana faina
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 3 oua
  • 1 1/2 cana ulei
  • 500 grame bucati de ananas din compot taiate in bucatele (scurgeti-le bine de sucul din compot)
  • 6 morcovi marime medie dati pe razatoare
  • 1/2 cana nuci tocate marunt

Glazura:

  • 250 grame branza crema
  • 60 grame unt
  • 3 cani zahar pudra

Preparare Tort cu morcovi si branza crema:

Blatul:

  • Incingeti cuptorul la 175 grade celsius.
  • Ungeti cu putin unt doua tavi rotunde de copt cu diametrul de 18 cm.
  • Intr-un castron mixati faina impreuna cu zaharul, praful de copt, scortisoara macinata.
  • Intr-un alt castron mixati ouale cu uleiul, bucatelele de ananas, morcovii rasi.
  • Opriti 1/4 cana din compozitia de faina+zahar+praf de copt+scortisoara macinata, iar restul acesteia adaugati-l treptat in castronul cu oua+ulei+ananas+morcovi.
  • Mixati nucile taiate cu mixul de faina oprit anterior, apoi incorporati-le in restul aluatului.
  • Impartiti aluatul in doua parti egale si turnati-le in cele doua forme rotunde de copt pregatite anterior.
  • Dati blaturile in cuptorul incins timp de 40-50 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce le scoateti lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le glazura.

Glazura:

  • Amestecati untul cu branza crema cu ajutorul unui mixer, pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati treptat zaharul pudra, mixati pana cand obtineti o glazura de consistenta ferma.

Asamblare Tort cu morcovi si branza crema:

  • Asezati unul din blaturile de tort pe o farfurie si intindeti peste acesta mai putin de jumatate din cantitatea de glazura obtinuta.
  • Deasupra acestuia puneti cel de-al doilea blat.
  • Decorati acest blat cu restul de glazura, avand grija s-o intindeti si pe marginile tortului (de jur imprejur).
  • Lasati tortul cu morcovi si branza crema la frigider cel putin o ora inainte de a-l taia in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.