Tort cu morcovi si branza crema

59 Shares

Tortul cu morcovi si branza crema este absolut delicios si se prepara destul de usor. Scortisoara si  bucatile de ananas din blat confera o savoare deosebita acestui  desert minunat.

tort cu morcovi si branza crema

Ingrediente Tort cu morcovi si branza crema:

Blatul:

  • 2 1/2 cana faina
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 3 oua
  • 1 1/2 cana ulei
  • 500 grame bucati de ananas din compot taiate in bucatele (scurgeti-le bine de sucul din compot)
  • 6 morcovi marime medie dati pe razatoare
  • 1/2 cana nuci tocate marunt

Glazura:

  • 250 grame branza crema
  • 60 grame unt
  • 3 cani zahar pudra

Preparare Tort cu morcovi si branza crema:

Blatul:

  • Incingeti cuptorul la 175 grade celsius.
  • Ungeti cu putin unt doua tavi rotunde de copt cu diametrul de 18 cm.
  • Intr-un castron mixati faina impreuna cu zaharul, praful de copt, scortisoara macinata.
  • Intr-un alt castron mixati ouale cu uleiul, bucatelele de ananas, morcovii rasi.
  • Opriti 1/4 cana din compozitia de faina+zahar+praf de copt+scortisoara macinata, iar restul acesteia adaugati-l treptat in castronul cu oua+ulei+ananas+morcovi.
  • Mixati nucile taiate cu mixul de faina oprit anterior, apoi incorporati-le in restul aluatului.
  • Impartiti aluatul in doua parti egale si turnati-le in cele doua forme rotunde de copt pregatite anterior.
  • Dati blaturile in cuptorul incins timp de 40-50 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce le scoateti lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le glazura.

Glazura:

  • Amestecati untul cu branza crema cu ajutorul unui mixer, pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati treptat zaharul pudra, mixati pana cand obtineti o glazura de consistenta ferma.

Asamblare Tort cu morcovi si branza crema:

  • Asezati unul din blaturile de tort pe o farfurie si intindeti peste acesta mai putin de jumatate din cantitatea de glazura obtinuta.
  • Deasupra acestuia puneti cel de-al doilea blat.
  • Decorati acest blat cu restul de glazura, avand grija s-o intindeti si pe marginile tortului (de jur imprejur).
  • Lasati tortul cu morcovi si branza crema la frigider cel putin o ora inainte de a-l taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.