Prajitura rapida cu gem si fructe din compot

Prajitura rapida cu gem si fructe din compot este un adevarat rasfat pentru orice gurmand. Blatul simplu, combinat cu gem si fructe din compot, impreuna cu crema de vanilie si frisca, alcatuiesc un desert perfect.

prajitura-rapida-cu-gem-si-fructe-din-compot
Ingrediente Prajitura rapida cu gem si fructe din compot:

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de vanilie:

  • 500 grame frisca
  • 1 plic intaritor frisca Dr. Oetker
  • 1 plic budinca de vanilie de la Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar

Umplutura:

  • 150 grame gem (afine, zmeura, etc.)
  • 1 borcan mare compot (prune, caise, etc.)

Decorare:

  • Pudra de cacao

Preparare Prajitura rapida cu gem si fructe din compot:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul si uleiul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi faina amestecata cu praful de copt.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 32×45 cm.
  • Turnati compozitia de blat obtinuta.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180 grade pana cand se rumeneste (25-30 minute) sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet.
  • In timp ce se coace blatul, scurgeti bine fructele din compot de zeama.
  • De asemenea, preparati crema de vanilie:
  • Pregatiti plicul de budinca de vanilie de la Dr. Oetker, conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul plicului se amesteca cu cele 3-4 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Bateti frisca cu intaritorul pana cand acesta devine de consistenta usor rigida.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati frisca batuta cu intaritorul, in budinca de vanilie racita.
  • Dupa ce blatul s-a racit complet, asezati-l pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu gemul ales pe toata suprafata acestuia.
  • Peste gem, aranjati fructele scurse bine de zeama din compot, apoi apasati-le  cu palmele pentru a se fixa usor in gem.
  • Deasupra asezati crema de vanilie mixata cu frisca, nivelati-o.
  • Garnisiti Prajitura rapida cu gem si fructe din compot cu pudra de cacao.
  • Dati prajitura la frigider cel putin 6 ore inainte de a o taia in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.