Prajitura pufoasa cu crema de vanilie si gem de cirese

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie si gem de cirese este cremoasa, dulce-acrisoara si bineinteles foarte savuroasa. Blatul este unul clasic de pandispan, iar crema de vanilie o puteti prepara dupa o reteta proprie, ori folosindu-va de pliculetele cu budinca de vanilie de la Dr. Oetker.

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie si gem de cirese
Ingrediente Prajitura pufoasa cu crema de vanilie si gem de cirese:

Blat:

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 800 ml  lapte
  • 7 linguri zahar
  • 250 grame unt la temperatura camerei

Pentru insiropare:

  • O cana apa fiarta amestecata cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de zahar

Decor:

  • 4 linguri fulgi de cocos

Preparare Prajitura pufoasa cu crema de vanilie si gem de cirese:

Blatul:

  • Incingeti cuptorul la 170 grade celsius.
  • Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul intr-un castron mare.
  • Incorporati galbenusele pe rand, apoi adaugati treptat faina si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul intr-o tava de copt de 23×33 cm, pe care in prealabil ati pus o foaie de copt.
  • Dati blatul in cuptorul incins timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce scoateti blatul copt din cuptor, lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia pe latime.

Crema de vanilie:

  • Pregatiti cele 2 plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati untul in budinca de vanilie racita.
  • Lasati crema de vanilie la frigider cel putin o ora.

Asamblare Prajitura pufoasa cu crema de vanilie si gem de cirese:

  • Taiati blatul in doua dupa ce s-a racit complet.
  • Asezati primul blat pe fundul unui platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu 3/4 din siropul pregatit din apa fiarta, suc de lamaie si zahar.
    Ungeti blatul inmuiat cu gemul de cirese, iar apoi intindeti peste acesta 3/4 din crema de vanilie obtinuta anterior (dupa ce a stat la frigider cel putin o ora).
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat.
  • Insiropati-l cu siropul ramas, apoi ungeti-l cu restul de crema de vanilie (1/4 din crema).
  • Garnisiti prajitura cu fulgii de cocos.
  • Dati Prajitura pufoasa cu crema de vanilie si gem de cirese la frigider cel putin o ora inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.