Chiftele din orez

Un aperitiv rapid, si in acelasi timp o cina consistenta o puteti obtine prepanad delicioasele Chiftele din orez. Se servesc calde alaturi de salata verde.

Chiftele din orez

Ingrediente Chiftele din orez:

Risotto:

  • 1 cana orez (arborio/carnaroli)
  • 2-3 cani supa pui
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 lingura ulei

Chiftele:

  • 1/4 cana ulei
  • 1 ou
  • 1/4 cana faina
  • 1/4 cana pesmet

Preparare Chiftele din orez:

Risotto:

  • Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti in acesta ceapa.
  • Adaugati apoi orezul si sotati-l pana devine translucid.
  • Turnati treptat supa fierbinte pentru a fierbe orezul.
  • Amestecati continuu in timp ce adaugati supa.
  • Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul si este fiert, inchideti focul si adaugati parmezanul ras.
  • Lasati-l sa se raceasca timp de 20-30 minute, pana cand puteti forma chiftele din compozitia obtinuta.

Chiftele:

  • Bateti oul intr-un castronel.
  • Puneti faina si pesmetul in doua farfurii intinse separate.
  • Impartiti risotto-ul obtinut anterior in 4-6 partie egale.
  • Formati apoi din fiecare cate o chiftea.
  • Se dau apoi pe rand prin faina, ou si pesmet (in aceasta ordine).
  • Prajiti chiftelele din orez cate 4-5 minute pe fiecare parte pana se rumenesc.
    Se servesc calde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.