Chiftele din orez
Un aperitiv rapid, si in acelasi timp o cina consistenta o puteti obtine prepanad delicioasele Chiftele din orez. Se servesc calde sau reci alaturi de salata verde.
Ingrediente Chiftele din orez:
- 350 g orez fiert
- 1 galbenus
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 ou batut
- Faina
- Sare
- Piper
- Pesmet
- Ulei
Preparare Chiftele din orez:
- Orezul fiert se pune intr-un castron impreuna cu galbenusul de ou, patrunjelul tocat, sarea, piperul.
- Se amesteca bine ingredientele, pana obtineti o compozitie ferma (daca nu este, adaugati putin pesmet).
- Din amestecul obtinut se formeaza bilute de dimensiunea unei caise.
- Fiecare biluta se da apoi prin faina, oul batut si pesmet.
- Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca.
- Chiftelutele din orez se prajesc in uleiul incins pe ambele parti pana cand se rumenesc.
- Se scot apoi pe o farfurie intinsa in care puneti hartie prosop pentru a absorbi din grasime.
Please follow and like us: