Cartofi la cuptor cu carnati si bacon

Deliciosii Cartofi la cuptor cu carnati si bacon sunt o adevarata delicatesa culinara. Toti gurmanzii vor fi incantati de acest melanj savuros de cartofi, bacon, carnati, condimente, paine.

Cartofi la cuptor cu carnati si bacon

Ingrediente Cartofi la cuptor cu carnati si bacon:

  • 200 grame bacon taiat cubulete
  • 1 paine taiata in cubulete
  • 350 grame carnati de porc taiati in bucati de cca. 2-3 cm
  • 40 grame unt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete (curat de seminte si nervuri)
  • 6 catei de usturoi pisati
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 3-4 frunze de salvie proaspete
  • 1 lingura frunzulite de rozmarin
  • 2 lingurite frunzulite proaspete de cimbru
  • 3 cani supa de pui
  • 2 oua batute

Preparare Cartofi la cuptor cu carnati si bacon:

  • Rumeniti cubuletele de bacon cateva minute, avand grija sa se le intoarceti pe toate partile.
  • Dupa ce le scoateti din tigaie, asezati-le pe un prosop de hartie pentru a mai absorbi din grasime.
  • Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Aranjati cubuletele de paine pe fundul a doua tavi de cuptor.
  • Dati tavile in cuptorul incins pentru 10-15 minute, sau pana cand painea este rumenita usor.
  • Scoateti cubuletele de paine rumenite si asezati-le intr-un castron mare.
  • Puneti peste acestea cubuletele de bacon rumenite anterior.
  • Ungeti cu putin unt o tava de copt ceramica sau Jena de 23×33 cm.
  • Intr-o tigaie mare antiaderenta prajiti bucatile de carnati, pana cand sunt rumenite, impreuna cu 3-4 frunze proaspete de salvie.
  • Dupa ce s-au rumenit, adaugati carnatii in castronul cu bucatele de paine rumenite anterior si cu bacon-ul.
  • Adaugati in tigaie 20 grame de unt si caliti in acesta usturoiul pisat impreuna cu ceapa tocata si bucatelele de ardei gras rosu.
  • Puneti in tigaie restul condimentelor (rozmarin, cimbru, patrunjel) si lasati-le pe foc pana cand ceapa se inmoaie, avand grija sa amestecati ingredientele din cand in cand.
  • Puneti usturoiul, ceapa, ardeiul gras si condimentele calite anterior in castronul cu cubuletele de paine, bacon-ul si bucatile de carnati.
  • Puneti in tigaie untul ramas sa se topeasca, apoi adaugati supa de pui.
  • Lasati-le pe foc pana cand incep sa fiarba, apoi turnati lichidul obtinut in castronul cu restul ingredientelor.
  • Adaugati in castron ouale batute.
  • Mixati usor toate ingredientele din castron, apoi turnati-le in tava de ceramica pregatita anterior.
  • Acoperita tava cu foile de aluminiu si lasati- o in cuptor timp de 40 de minute, apoi scoateti folia si mai lasati tava in cuptor inca 15-20 minute.
  • Cartofii la cuptor cu carnati si bacon se servesc calzi alaturi de o salata verde simpla sau ardei copti.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.