Sos vinaigrette cu rosii

Agendautila » Retete culinare » Sosuri si sucuri » Sos vinaigrette cu rosii

 

Sos vinaigrette cu rosii este un sos delicios ce se poate intrebuinta la multe retete culinare ce contin orez, paste, cartofi, etc.

sos vinaigrette cu rosii

Ingrediente Sos vinaigrette cu rosii:

  • 8-9 rosii taiate pe jumatate
  • 2 catei usturoi necuratati de coaja
  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 linguri otet balsamic
  • 1 lingura zahar
  • 7-8 frunze de busuioc tocat marunt
  • Sare
  • Piper

Preparare Sos vinaigrette cu rosii:

  • Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Taiati rosiile pe jumatate si asezati-le impreuna cu cei 2 catei de usturoi necuratati de coaja pe tava de cuptor in care ati pus in prealabil o hartie de copt.
  • Dati tava la cuptor si lasati-o acolo 10 minute.
  • Scoateti tava si lasati sa se racesca rosiile si usturoiul, apoi indepartati coaja de la cateii de usturoi.
  • Puneti intr-un blender usturoiul, rosiile coapte, busuiocul tocat, uleiul, otetul balsamic, zaharul, sarea si piperul.
  • Mixati cu ajutorul blenderului pana obtineti un sos omogen si cremos.
  • Scoateti-l intr-un castron si lasati sa se combine ingredientele cel putin 30 minute inainte de a-l servi peste paste, salate, legume la cuptor, etc sau la Salata cu chiftele de curcan, castraveti si rosii.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „Sos vinaigrette cu rosii”va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.