Sos Tzatziki

 Tzatziki este un  cunoscut sos de iaurt si castraveti specific  bucatariei gracesti. Acesta este fresh,  aromat, savuros, si se prepara foarte usor. Se poate folosi la toate mancarurile cu carne sau legume, dar si la faimosul gyros.

sos tzatziki

Ingrediente Sos Tzatziki:

  • 250 grame iaurt simplu
  • 1 castravete lung
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • ½ lingurita otet de mere
  • Putin marar tocat
  • Sare

Preparare sos tzatziki:

  • Dati castravetele pe razatoarea mare.
  • Puneti castravetele ras cu sare intr-o strecuratoare si lasatii sa se scurga timp de 20 de minute. Intre timp taiati cateii de usturoi.
  • Cand s-a scurs apa din castraveti punetii intr-un castron impreuna cu iaurtul si usturoiul taiat.
  • Turnati uleiul si otetul de mere, sarea si mararul tocat marunt.
  • Amestecati bine ingredientele.
  • Sosul Tzatziki se lasa la frigider inainte de a-l consuma.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Sos Tzatziki” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.