Sos pesto din spanac si busuioc

Agendautila » Retete culinare » Sosuri si sucuri » Sos pesto din spanac si busuioc

 

Sos pesto din spanac si busuioc este un sos foarte des intrebuintat in preparatele italienesti, insa si alte bucatarii internationale il utilizeaza cu succes mai ales cand o anumita reteta contine PASTE.

sos pesto spanac si busuioc

Ingrediente Sos pesto din spanac si busuioc:

  • 450 grame spanac proaspat
  • 450 grame frunze de busuioc proaspat
  • (se pot folosi orice cantitati de spanac si busuioc, dar trebuie sa fie in proportii egale)
  • 7-8 catei usturoi pisati
  • 150 ulei masline
  • 150 grame seminte de pin
  • 300 grame parmezan ras

Preparare Sos pesto din spanac si busuioc:

  • Spanacul si busuiocul trebuie spalate si uscate bine.
  • Puneti-le apoi intr-un blender si mixati pana obtineti o compozitie fina.
  • Adaugati  in blender usturoiul, semintele de pin si parmezanul ras.
  • Mixati ingredientele timp de  2-3 minute pana cand semintele sunt taiate marunt si compozitia este omogena.
  • In timp ce blenderul functioneza si mixeaza ingredientele de mai sus adaugati prin capacul acestuia uleiul de masline (puteti adauga mai putin ulei daca doriti un pesto de consistenta mai groasa).
  • Sosul pesto din spanac si busuioc  este folosit ca sos pentru paste sau sos pentru lasagna, ori se poate servi cu legume preparate la abur.
  • Sosul pesto se poate tine la frigider maxim o saptamana.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Sos pesto din spanac si busuioc” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.