Scortisoara – o mirodenie cu aroma exotica

Scortisoara este condiment cu o puternica aroma folosita inca din timpurile biblice datorita proprietatilor sale medicinale si culinare.Aceasta mirodenie exotica provine din Sri lanka, dar o intalnim si in alte tari precum: Myanmar, Bangladesh, India, China si Indonezia.

Iata cateva dintre beneficiile medicinale ale acestui condiment parfumat:

  • Principiile active din aceasta au proprietati antioxidante, antidiabetice, antiseptice, antiinflamatoare, carminative
  • Contine multe uleiuri esentiale printre care eugenol, ce are proprietati anestezice si antiseptice locale, fiind util in tratamentul dintilor si al gingiilor
  • Are efect de anticoagulare a sangelui prevenind atacurile celebrale si bolile arteriale
  • Principiile active cresc motilitatea intestinala ajutand la o digestie mai rapida prin cresterea secretiilor gastro-intestinale
  • Este o excelenta sursa de minerale precum potasiu, calciu, mangan, fier, zinc si magneziu
  • Contine cantitati importante de vitamina A, niacina, acid pantotenic
  • Poate fi folosit ca si conservant natural al conservelor
  • Are proprietati antifungice fiind utila in tratarea candidozei

Scortisoara pudra se utilizeaza in ceaiuri sau amestecata cu miere. Din scortisoara baton se poate face un decoct foarte util in raceli si candidoza.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.