Prajitura frageda cu mere si ciocolata

Un desert nemaipomenit de gustos, usor de preparat este savuroasa prajitura frageda cu mere si ciocolata. Este foarte fina datorita uleiului de cocos folosit, iar combinatia mere-ciocolata ii confera un gust aparte.

Prajitura frageda cu mere si ciocolata

Ingrediente Prajitura frageda cu mere si ciocolata:

  • 4 mere marime medie
  • 1 1/4 cana ulei de cocos
  • 1 cana zahar tos
  • 3 oua marime mare
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Sosul de ciocolata:

  • 400 grame ciocolata dark rupta in bucati
  • 1 pahar frisca

Preparare Prajitura frageda cu mere si ciocolata:

  • Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius.
  • Ungeti cu unt o tava de cuptor dreptunghiulara.
  • Spalati merele, curatati-le de coaja, apoi taiati-le in bucatele mici si puneti-le intr-un vas.
  • Cu ajutorul unui mixer amestecati uleiul impreuna cu zaharul si ouale pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati scortisoara macinata si apoi faina treptat.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen, apoi incorporati bucatelele de mere.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava de cuptor pregatita anterior.
  • Dati prajitura in cuptorul incins timp de 50-60 minute pana se rumeneste, sau verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet, apoi taiati-o in patrate.

Sosul de ciocolata:

  • Rupeti bucatile de ciocolata si puneti-le sa se topeasca la foc mic pe bain-marie.
  • Adaugati frisca in timp ce se topeste ciocolata.
  • Se obtin in jur de doua cani de sos de ciocolata.
  • Cand serviti turnati peste prajitura sosul de ciocolata cu ajutorul unei linguri.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.