Prajitura cu fructe confiate

Un desert savuros de iarna este Prajitura cu fructe confiate. Puteti folosi si alte fructe deshidratate, precum stafide, smochine ori merisor.

Prajitura cu fructe confiate

Ingrediente Prajitura cu fructe confiate:

  • 300 grame faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 grame unt
  • 1 lingura coaja rasa de la o lamaie
  • 250 grame zahar
  • 4 oua
  • 150 grame curmale fara samburi taiate in bucatele
  • 1 lingura miere
  • 100 grame caise confiate taiate in bucatele
  • 75 ml visinata
  • 3-4 bucati de rahat taiate cubulete

Preparare Prajitura cu fructe confiate:

  • Incingeti cuptorul la 150 grade celsius.
  • Puneti o foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde de cuptor cu diametrul de 20 cm.
  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt.
  • Mixati curmalele taiate in bucatele cu lingura de miere intr-un castronel.
  • Lasatile sa stea asa cca. 30 de minute.
  • Turnati 1 lingura de visinata peste caisele confiate taiate bucatele, mixati si lasati-le asa timp de 30 de minute.
  • Intr-un alt castron mixati untul cu zaharul si coaja rasa de lamaie, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati apoi in castron ouale pe rand.
  • Incorporati in crema obtinuta curmalele si caisele dupa ce au stat 30 de minute in miere, repectiv in visinata.
  • Adaugati apoi rahatul taiat in bucatele si jumatate din compozitia de faina+praf de copt.
  • Mixati bine ingredientele, apoi adaugati restul de visinata si cealalta jumatate de faina+praf de copt.
  • Turnati aluatul obtinut in tava rotunda pregatita anterior.
  • Dati prajitura cu fructe confiate in cuptorul incins timp de 1 ½ ora sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce o scoateti din cuptor acoperiti-o cu o folie si lasati-o sa se racesca complet inainte de a o taia in felii.
  • Decorati-o cu cateva curmale, caise confiate si bucatele de rahat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.