Prajitura cu crema si capsuni

Un desert racoritor de vara, extraordinar de delicios, este Prajitura cu crema si capsuni. Din cateva ingrediente banale obtineti imediat un desert fabulos cu fructe de vara.

Prajitura cu crema si capsuni

Ingrediente Prajitura cu crema si capsuni:

Blat:

  • 4 oua
  • 150 grame zahar
  • 100 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 400 grame capsuni proaspete
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 2 pahare frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat

Preparare Prajitura cu crema si capsuni:

Blatul:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Incorporati apoi in acestea galbenusele, faina si praful de copt.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul obtinut in tava de copt, apoi dati-l in cuptorul incins timp de 30 minute sau pana cand este rumenit.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in jumatate pe latime (obtineti astfel doua blaturi).

Crema:

  • Intr-un castron mixati amidonul de porumb cu 50 ml lapte si cu cele 3 linguri de zahar.
  • Puneti restul de lapte (250 ml) intr-o craticioara la foc mediu.
  • Cand fierbe, adaugati compozitia obitnuta anterior (amidon+zahar+lapte) si mixati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Lasati crema sa se raceasca complet, apoi amestecati-o cu ajutorul unui mixer, cu frisca si zaharul vanilat.
  • Impartiti crema astfel obtinuta in doua.
  • Spalati capsunile, uscati-le cu un prosop de hartie, apoi taiati-le in felii.
  • Mixati capsunile usor cu jumatate din crema de lapte si frisca.

Asamblare Prajitura cu crema si capsuni:

  • Pe un platou mare asezati prima foaie de blat.
  • Peste aceasta intindeti jumatatea de crema in care ati incorporat feliile de capsuni.
  • Deasupra puneti cel de-al doilea blat.
  • Intindeti restul de crema peste acesta.
  • Deasupra decorati cu jumatati de capsuni.
  • Dati Prajitura cu crema si capsuni la frigider cel putin 2 ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.