Prajitura cu blat si glazura roz

Prajitura cu blat si glazura roz este un adevarat deliciu culinar. Gemul de zmeura combinat cu blat simplu si cu cel insiropat, impreuna cu glazura frumos colorata alcatuiesc un desert perfect de weeked.

prajitura-cu-blat-si-glazura-roz

Ingrediente Prajitura cu blat si glazura roz:

Blat simplu:

  • 6 oua
  • 300 grame zahar
  • 560 grame faina
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 2 lingurite praf de copt

Blat roz:

  • 4 oua
  • 200 grame zahar
  • 240 grame faina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Cateva picaturi colorant alimentar roz

Sirop (pentru blatul roz):

  • 150 ml apa
  • 240 grame zahar
  • 100 grame unt
  • 2 linguri sirop de zmeura
  • 2 linguri rom
  • Sucul si coaja de la o lamaie
  • Sucul si coaja de la o portocala

Glazura:

  • 250 grame zahar pudra
  • 2 linguri sirop de zmeura
  • 2 linguri rom
  • Cateva picaturi colorant alimentar roz

Umplutura:

  • 300 grame gem zmeura

Preparare Prajitura cu blat si glazura roz:

Blat simplu:

  • Mixati galbenusele cu zaharul.
  • Adaugati uleiul si laptele.
  • Incorporati apoi faina mixata cu praful de copt.
  • In final adaugati albusele batute spuma.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua.
  • Coaceti separat fiecare din blaturi in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute (tava 23×33 cm, puneti pe fundul acesteia hartie de copt).
  • Lasati blaturile sa se raceasca complet.

Blatul roz:

  • Mixati galbenusele cu zaharul.
  • Adaugati uleiul si laptele.
  • Incorporati apoi faina mixata cu praful de copt.
  • In final adaugati albusele batute spuma, apoi cateva picaturi din colorantul alimentar roz.
  • Mixati ingredientele pana cand se incorporeaza colorantul uniform.
  • Asezati hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati in acesta aluatul roz obtinut si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20-25 minute sau verificati cu scobitoarea.

Siropul:

  • Fierbeti apa cu zaharul, dupa ce zaharul se dizolva luati cratita de pe foc.
  • Adaugati untul, mixati continuu pana cand acesta se topeste.
  • Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca, apoi adaugati sucul si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocale, siropul de zmeura si romul.
  • Cu siropul final obtinut se insiropeaza blatul roz.
  • Se lasa 30 minute sa se absoarba.

Asamblare Prajitura cu blat si glazura roz:

  • Asezati unul din blaturile simple pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu jumatate din gemul de zmeura.
  • Deasupra acestuia asezati blatul roz insiroprat (dupa ce au trecut cele 30 minute).
  • Ungeti blatul roz cu restul de gem de zmeura.
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat simplu.
  • Dati prajitura la frigider cel putin doua ore, apoi se toarna deasupra glazura:

Glazura:

  • Mixati zaharul pudra cu restul ingredientelor (daca este prea groasa, mai adaugati rom sau sirop de zmeura).
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.