Mamaliga la cuptor cu masline, cimbru si parmezan

Agendautila » Retete culinare » Idei de aperitive » Mamaliga la cuptor cu masline, cimbru si parmezan

Mamaliga la cuptor cu masline, cimbru si parmezan este un aperitiv consistent, savuros, destul de usor de preparat.

mamaliga la cuptor cu masline cimbru si parmezan1

Ingrediente Mamaliga la cuptor  cu masline, cimbru si parmezan:

  • 125 grame malai instant
  • 600 ml apa
  • 20 masline taiate pe jumatate
  • 4 ramurele de cimbru proaspat (frunzulitele sale)
  • 60 grame parmezan ras
  • 2 linguri ulei masline

Preparare Mamaliga la cuptor  cu masline, cimbru si parmezan:

  • Puneti apa la fiert intr-un ceaun, adaugati malaiul treptat si mixati pana se fierbe mamaliga.
  • Adaugati maslinele, frunzulitele de cimbru si parmezanul ras.
  • Amestecati ingredientele.
  • Ungeti cu ulei un vas Jena de forma patrata sau dreptunghiulara.
  • Turnati mamaliga cu masline, cimbru si parmezan si asteptati sa se raceasca si sa se „aseze” in forma de Jena.
  • Taiati-o in bucati sub forma dreptunghiulara, turnati putin ulei deasupra si dati-o in cuptorul incins la 180 grade timp de 10-15 minute.
  • Mamaliga la cuptor cu masline, cimbru si parmezan se serveste cu carne preparata la gratar sau cu peste.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Mamaliga la cuptor cu masline, cimbru si parmezan” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.