Cimbrul – planta straveche foarte utila in afectiunile aparatului respirator

Istoria cimbrului ca planta utilizata atat in arta culinara, cat si ca planta medicinala dateaza de mai bine de 3.000 de ani. Arheologii au gasit papirusuri in Egipt ce contineau referiri la aceasta planta si s-a constatat ca era unul din ingredientele folosite la imbalsamarea mumiilor.
Grecii antici considerau cimbrul un simbol al stilului, al elegantei si curajului si ii foloseau mireasma pentru a dezinfecta locurile sacre.
In Roma antica era apreciat pentru calitatile sale medicinale si era utilizat in tratarea multor suferinte. Cimbrul era folosit de asemenea de romani pentru a-si „purifica” camerele.
In Europa, pe perioada Evului Mediu era cultivat in manastiri pentru a fi folosit ca leac pentru tuse, remediu pentru paraziti intestinati si ca ajutor in durerile digestive.
Astazi cimbrul este utilizat in tratarea mai multor afectiuni:

  • Cimbrul contine timol, unul dintre cele mai importante uleiuri esentiale ce are proprietati antiseptice si antifungice
  • Cercetarile clinice au demonstrat ca cimbrul este eficient impotriva tusei, bronsitei, infectiilor respiratorii in general
  • Cimbrul este bogat si in antioxidanti, potasiu, magneziu, vitaminele A,C si E. Ele reduc efectele negative ale radicalilor liberi, prevenind imbatranirea matura
  • Cimbrul favorizeaza digestia , evitand spasmele gastrice si intestinale; in plus previne aerofagia, flatulenta, durerile abdominale
  • Este util in amenoree
  • Este un sedativ si un somnifer usor
  • Imbunatateste memoria
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.