Choux à la crème cu crema ciocolata

47 Shares

Choux à la crème cu crema ciocolata este un desert clasic pe care oricine il adora. Se prepara usor din cateva ingrediente de baza.

Choux à la crème cu crema ciocolata

Ingrediente Choux à la crème cu crema ciocolata:

Aluat:

  • 200 ml apa
  • 200 grame faina
  • 100 ml ulei
  • 6 oua
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 grame ciocolata dark
  • 75 ml smantana pentru frisca
  • 20 grame unt

Crema de ciocolata:

  • 300 grame ciocolata dark
  • 500 grame smantana pentru frisca
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar

Preparare Choux à la crème cu crema ciocolata:

Glazura:

  • Puneti ciocolata rupta in bucatele impreuna cu smantana pentru frisca si untul intr-o craticioara la foc mic, pana cand ingredientele se topesc si obtineti o compozitie omogena (nu trebuie sa fiarba).

Crema de ciocolata:

  • Puneti ciocolata rupta in bucati sa se topeasca la foc mic impreuna cu 250 grame smantana pentru frisca.
  • Restul de smantana pentru frisca se bate cu mixerul.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul.
  • Dupa ce compozitia de ciocolata+frisca s-a racit, se amesteca cu frisca batuta la mixer si cu ouale in care ati incorporat zaharul.
  • Crema de ciocolata obtinuta se lasa la frigider.

Aluat:

  • Puneti intr-o cratita la fiert apa, uleiul si sarea.
  • Cand incepe sa fiarba, adaugati faina, mixand continuu, pana cand se desprinde de peretii vasului.
  • Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit complet, se pune intr-un castron, se adauga ouale, pe rand (adaugati oul urmator, dupa ce anteriorul s-a incorporat complet in aluat).
  • Cu ajutorul unui pos se pun cuiburi din aceasta compozitie intr-o tava in care ati pus hartie de copt, la distanta de cca. 2 cm unele de altele.
  • Se dau in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 25 minute.
  • Dupa ce se racesc, se taie pe jumatate.
  • Cu ajutorul unui pos, se pune crema de ciocolata in partea de la baza, acoperiti apoi cu capacul.
  • Fiecare capac se va decora cu lingurita din glazura de ciocolata obtinuta anterior.
  • Deasupra puteti presara nuci macinate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.