Tort cu ananas si visine

Tortul cu ananas si visine este un tort foarte potrivit atunci cand aniversati o zi  onomastica. Aroma ananasului combinata cu parfumul visinelor fac din acest tort un desert absolut senzational.

Tort cu ananas si visine

Ingrediente Tort cu ananas si visine:

  • 50 grame unt sau margarina
  • 2/3 cana zahar brun
  • 400 grame compot de ananas rondele (inclusiv sucul)
  • Cateva visine
  • 2 2/3 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 225 grame unt la temperatura camerei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ½ cana lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri suc din compotul de ananas

Preparare Tort cu ananas si visine:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Ungeti cu cele 50 grame de unt sau margarina doua forme rotunde de copt cu diametrul de 20 cm si dati-le in cuptorul incins cateva minute pana cand se topeste untul/margarina.
  • Luati formele de copt din cuptor si presarati zaharul brun in mod egal peste untul/margarina topita din ambele forme.
  • Taiati cateva rondele de ananas pe jumatate si asezati-le pe marginile fundului tavilor de copt, peste zaharul brun combinat cu untul/margarina topita.
  • Restul rondelelor de ananas aranjati-le in centrul fundului tavilor de copt (astfel incat sa acoperiti intreaga suprafata a formei rotunde).
  • Puneti cate o cireasa in mijlocul fiecarei rondele (inclusiv in cele taiate pe jumatate de pe marginea fundului tavilor de copt).
  • Intr-un castron mediu amestecati celelalte ingrediente cu ajutorul unui mixer la viteza mica timp de cca 30 de secunde, apoi mixati cu viteaza maxima cca 3 minute.
  • Impartiti aluatul obtinut in cele doua tavi turnandu-l peste rondelele de ananas in care ati asezat ciresele.
  • Dati formele la cuptor timp de 45-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Imediat cum scoateti din cuptor, rasturnati prima forma de tort peste o farfurie si lasati-o asa cateva minute pentru ca mixul de zahar brun+unt sa se scurga peste blat.
  • Scoateti apoi forma de tort.
  • La cel de-al doilea blat, cu ajutorul unui cutit indepartati cu grija marginea tortului de peretii vasului de copt.
  • Luati o spatula mai lata pentru a scoate cu grija cel de-al doilea blat pe care il asezati invers peste primul blat asezat anterior pe o farfurie.
  • Aveti grija ca cele doua blaturi sa fie centrate inainte de a scoate spatula dintre ele.
  • Asteptati ca tortul sa se raceasca, apoi taiati-l in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.