Pui cu legume la tigaie si rozmarin

Puiul cu legume la tigaie si rozmarin este o reteta  vanatoreasca usor de gatit. Usturoiul, ceapa, rozmarinul, telina, vinul rosu si patrunjelul, confera acestui preparat gustos o aroma deosebita.

Pui cu legume la tigaie si rozmarin

Ingrediente Pui cu legume la tigaie si rozmarin:

  • 1kg carne de pui (piept, pulpe, aripi)
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 150 ml  ulei de masline
  • 400 grame rosii decojite
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 ramura rozmarin
  • 1 tulpina de telina taiata cubulete
  • 1 pahar de vin rosu
  • Piper
  • Sare

Preparare Pui cu legume la tigaie si rozmarin:

  • Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta.
  • Caliti bucatile de pui in uleiul incins timp de  10 minute sau pana se rumenesc usor, intorcandu-le pe ambele parti.
  • Adaugati apoi in tigaie ceapa, morcovii, usturoiul , telina;
  • Condimentati cu  sare, piper, ramura de rozmarin, si  lasati-le la prajit inca 5 minute, amestecand usor din cand in cand.
  • Turnati  vinul rosu.
  • Adaugati rosiile decojite taiate bucatele, amestecati ingredientele si acoperiti tigaia cu capac.
  • Lasati-le la foc mic 30-40 minute, pana cand bucatile de pui se fragezesc, mixati din cand in cand.
  • Daca puiul ramane fara lichid mai puteti adauga apa calda sau supa de pui.
  • Cand e gata adaugati patrunjelul tocat marunt.
  • Serviti-l cald alaturi de orez simplu sau cartofi natur.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Pui cu legume la tigaie si rozmarin” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.