Prajitura cu cirese pufoasa

Prajitura cu cirese pufoasa este un desert nemaipomenit, foarte savuros. Esenta de vanilie combinata cu parfumul cireselor fac din aceasta prajitura o delicatesa culinara .

Prajitura cu cirese pufoasa

Ingrediente Prajitura cu cirese pufoasa:

  • 250 grame unt
  • 1 cana zahar
  • 4 oua
  • 3 cani faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 cana smantana
  • 600 grame cirese carora le scoateti samburii
  • Zahar pudra pentru ornat

Preparare Prajitura cu cirese pufoasa:

  • Topiti untul intr-o craticioara antiaderenta, adaugati zaharul.
  • Mixati pana cand se topeste zaharul, apoi luati craticioara de pe foc si lasati compozitia obtinuta sa se raceasca complet.
  • Intr-un castron mixati faina cu praful de copt.
  • Dupa ce mixul de unt+zahar s-a racit adaugati in acesta ouale, apoi incorporati faina si praful de copt.
  • In final adaugati esenta de vanilie.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati jumatate din aluatul obtinut in tava de copt.
  • Deasupra acestuia aranjati ciresele spalate, sterse de apa, si carora le-ati scos samburii.
  • In aluatul ramas, adaugati smantana, mixati bine pana cand aceasta s-a incorporat complet, apoi turnati aluatul final peste cirese.
  • Dati prajitura in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 45-50 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu cirese pufoasa sa se raceasca complet, garnisiti-o cu zahar pudra, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.