Placinta cu mere

Un desert fraged, aromat, usor de preparat, si care se termina intotdeauna foarte repede, este clasica Placinta cu mere. Margarina, confera o textura moale aluatului, care poate fi folosit si la alte placinte (branza, carne, etc.).

Placinta cu mere

Ingrediente Placinta cu mere:

Foi:

  • 2 1/2 cani faina
  • 4 galbenusuri
  • 200 grame margarina
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pesmet

Umplutura de mere:

  • 3 ½ kg mere
  • 4 lingurite scortisoara
  • 3/4 cana zahar

Decor:

  • 350 ml frisca
  • 1 mar taiat in felii
  • Zahar pudra

Preparare Placinta cu mere:

Foi:

  • Faina se cerne impreuna cu praful de copt int-run castron mare.
  • Intr-un alt castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtineti o crema omogena.
  • Compozitia obtinuta se toarna peste faina+praful de copt cernute.
  • Se adaugat apoi margarina taiata in bucatele si apa.
  • Framantati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Aluatul se imparte apoi in doua parti egale.
  • Din fiecare se intinde o foaie de dimensiunile tavii de copt 20×27 cm.
  • Asezati una din foi in tava in care ati pus hartie de copt.
  • Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc, apoi presarati peste acesta pesmetul.

Umplutura de mere:

  • Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Se pun intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul la foc mediu.
  • Se amesteca timp de 10-15 minute pana cand ingredientele se omogenizeaza si zaharul se topeste.
  • Intindeti umplutura de mere peste foaia de aluat intinsa in tava de copt.
  • Nivelati, deasupra asezati cea de-a doua foaie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40-45 minute.
  • Lasati placinta cu mere sa se raceasca complet, inainte de a o taia.
  • Dupa ce taiati, presarati peste aceasta zahar pudra, apoi decorati fiecare bucata cu un mot de frisca, si cu 1-2 felii de mar.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.