Placinta cu cartofi spanac si branza crema

Placinta cu cartofi spanac si branza crema are o savoare nemaipomenita si este foarte satioasa. Se prepara usor si este perfecta la ocazii speciale.

Placinta cu cartofi spanac si branza crema

Ingrediente Placinta cu cartofi spanac si branza crema:

  • 1 foaie aluat de foietaj (o decongelati)

Umplutura:

  • 150 grame spanac proaspat
  • 20 grame unt
  • 1/2 kg cartofi
  • 3 rosii taiate felii
  • 4 rosii uscate
  • 150 grame branza crema
  • 150 grame Almette cu smantana
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 4 oua
  • Sare
  • Piper

Preparare Placinta cu cartofi spanac si branza crema:

  • Asezati foaia de aluat intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
  • Intepati-o din loc in loc cu o furculita.
  • Puneti-o in cuptorul incins la 180 grade timp de 10-12 minute.

Intre timp pregatiti umplutura:

  • Curatati cartofii de coaja, taiati-i in felii subtiri de cca. 2-3 mm (daca cartofii sunt mari, taiati feliile pe sfert), fiebeti-i in apa cu sare 8 minute, strecurati-i.
  • Spalati spanacul, tocati-l marunt si caliti-l intr-o tigaie in care ati topit untul, timp de 4-5 minute, sau pana cand se inmoaie.
  • Adaugati apoi in tigaie rosiile uscate, caliti-le 3-4 minute, mixand ingredientele din cand in cand.
  • Intr-un castron bateti ouale.
  • Condimentati cu sare piper, praf de usturoi.
  • Adaugati peste acestea branza crema si Almette cu smantana.
  • Dupa ce ati scos din cuptor foaia de aluat partial coapta, asezati pe fundul acesteia spanacul+rosiile uscate, calite anterior in unt.
  • Deasupra se asezata feliile de cartofi partial fierte (dupa ce le-ati scurs bine de apa).
  • Turnati ouale batute+branza crema+Almette peste intreaga suprafata a tavii.
  • Garnisiti cu feliile de rosii.
  • Dati placinta in cuptorul incins la 190 grade Celsius timp de 35-40 minute sau pana cand compozitia de oua+braza crema+Almette se incheaga.
  • Placinta cu cartofi spanac si branza crema se serveste calda alaturi de salata verde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.