Patrunjelul o planta cu multe proprietati

Multi oameni considera patrunjelul doar un ingredient de decor al mancarii si ca atare il lasa pe marginea farfuriei, insa aceasta planta nemaipomenit de hranitoare este si un foarte bun remediu pentru multe afectiuni. Patrunjelul provine din zona Mediteraneana a sudului Europei si este cultivata de mai bine de 2000 de ani, initial fiind folosita ca planta medicinala inainte de a fi folosita in gastronomie.

Iata cateva din multiplele proprietati terapeutice ale patrunjelului:

  • Previne anemia deoarece este bogat in fier
  • Antioxidant
  • Bactericid
  • Stimuleaza sistemul imunitar: cantitatea mare de vitamina C, betacarotenul, vitamina B12, clorofila si acizii grasi contribuie la cresterea imunitatii
  • Combate respiratia urat mirositoare
  • Purifica sangele
  • Imbunatateste digestia proteinelor si a grasimilor in felul acesta accelerand absorbtia intestinala
  • Diuretic
  • Inhiba formarea tumorilor mai ales a celor din plamani
  • Diminueaza durerile menstruale
  • Radacina de patrunjel intareste splina
  • Util in curele de slabire deoarece este un bun diuretic
  • Cel mai bine este sa-l consumam crud deoarece asa vom beneficia de toate proprietatile sale
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.