Muzeul de Jucarii din Bruxelles

Muzeul de Jucarii din Bruxelles se afla in „Top 10” de vizitat in Bruxelles.

muzeul de jucarii din bruxelles1

Muzeul de Jucarii se afla intr-o casa mare cu 20 de camere si o suprafata de peste 1000 metri patrati chiar in apropierea centrului Bruxellului. Este „plin ochi” de jucarii, jucarii si iar jucarii…Acestea au fost donate de diverse familii belgiene, dar si din alte tari europene, care si-au facut curatenie prin casa dupa ce copiii lor au crescut si nu au mai avut nevoie de ele….

muzeul de jucarii din bruxelles2muzeul de jucarii din bruxelles3muzeul de jucarii din bruxelles4

Obiectele se afla expuse in 160 de vitrine, sunt din perioada 1800-1980, si cuprind: ambarcatiuni, caluti de lemn, mobila de bucatarie de dimensiuni mici special facute pentru copii, castele, teatre de papusi, papusi marionete, trenulete, tramvaie, motociclete, masinute in miniatura, jocuri, etc. In muzeu exista spatii special amenajate unde copiii se pot juca in voie cu unele jucarii din muzeu.

muzeul de jucarii din bruxelles5muzeul de jucarii din bruxelles6muzeul de jucarii din bruxelles7

Muzeul de Jucarii reprezinta un loc magic de mai bine de 30 de ani de cand a fost infiintat, ce incanta persoane de toate varstele de la 2 la 102 ani, dupa cum afirma reprezentantii muzeului.

muzeul de jucarii din bruxelles8muzeul de jucarii din bruxelles9muzeul de jucarii din bruxelles10

 Muzeul este deschis 365 de zile pe an intre orele 10–13, 14–18. Costul unui bilet de intrare este de 5.5 euor pentru adulti, iar pentru copii, studenti si pensionari de 4.5 euro.
Daca va cumparati Brussels Card  puteti vizita gratis Muzeul de Jucarii din Bruxelles. Cu acest card aveti transportul gratuit pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuze, tramvaie) si puteti vizita gratis peste 30 de atractii turistice din Bruxelles (printre care Autoworld Bruxelles, Muzeul Instrumentelor Muzicale, Cinquantenaire, Maison du Roi, Muzeul Orientului Indepartat,  Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte,etc.) si de asemenea puteti avea reducere intre 5% si 25% la multe alte obiective turistice Bruxelles , dar si la anumite restaurante, shop-uri, expozitii. O data cu achizitionarea Brussels Card veti primi gratuit si o harta a orasului.
Brussels Card exista in 3 variante: 24 ore – 24 euro, 48 ore – 34 euro, 72 ore – 40 euro (mai 2013). Se poate procura de la Biroul de Turism din Grand Place .

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *