Muzeul Cinquantenaire din Bruxelles

Muzeul Cinquantenaire din Bruxelles face parte din Muzeele Regale de Arta si Istorie, alaturi de Muzeul Orientului Indepartat, Halle Gate si Muzeul instrumentelor Muzicale si se afla in Parcul Cinquantenaire alaturi de Autoworld si Muzeul Militar Regal.

Aici puteti vedea colectii de artefacte nationale din preistorie pana in perioada Merovingiana, precum si alte descoperiri din Egipt, Iran, Orientul Apropiat. Printre atractiile muzeului se numara colectii de sarcofage egiptene, vase din Grecia antica, o podea din mozaic de Apamea si un model in miniatura al Romei antice.
Exista de asemenea obiecte de valoare de arta non-europene din China, Asia de SE, Asia Centrala, lumea culturala a Islamului, America si Oceania.
Extrem de renumita este colectia de arta pre-Columbiana precum si o statuie colosala din Insula Pastelui. Exista si o colectie reprezentativa de arte decorative europene ce cuprind lucrari de arta Romanesque si Art Deco. Nu trebuie ratata de asemenea colectia de obiecte liturgice, tapiterii si panouri de altar, sticlaria si obiectele Art Nouveau.
Muzeul Cinquantenaire din Bruxelles a fost infiintat in 1835 si contine peste 650.000 de lucrari de arta si obiecte istorice.

Muzeul Cinquantenaire din Bruxelles este deschis de marti pana vineri intre orele 9.30 –17, iar sambata, duminica si in sarbatorile legale intre orele 10–17. Pretul unui bilet de intrare este de 5 euro, insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis . Cu acest card aveti transportul gratuit pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuze, tramvaie) si puteti vizita gratis peste 30 de atractii turistice din Bruxelles (printre care Autoworld Bruxelles, Muzeul Instrumentelor Muzicale,  Maison du Roi, Muzeul Orientului Indepartat, Muzeul Jucariilor , Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte,etc.) si de asemenea puteti avea reducere intre 5% si 25% la multe alte obiective turistice Bruxelles , dar si la anumite restaurante, shop-uri, expozitii. O data cu achizitionarea  Brussels Card veti primi gratuit si   o harta a orasului. Brussels Card exista in 3 variante: 24 ore – 24 euro, 48 ore – 34 euro, 72 ore – 40 euro (mai 2013). Se poate procura de  la Biroul de Turism din Grand Place .

Muzeul Cinquantenaire din Bruxelles dispune si de un museum-shop de unde puteti achizitiona carti si suveniruri interesante.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.