Atomium Bruxelles

Nici turn, nici piramida, un pic cubic, un pic sferic, partial sculptura, partial arhitectura, o relicva a trecutului cu o infatisare futurista, muzeu si centru expozitional – Atomium Bruxelles – este in acelasi timp un obiect, un spatiu, o utopie, si singurul simbol de acest gen din lume ce eludeaza orice fel de clasificare.

atomium bruxelles2atomium bruxelles3Atomium a fost pavilionul central al Targului International ce s-a desfasurat in Bruxelles in anul  1958. El simboliza vointa democratica de a mentine pacea intre toate natiunile lumii, credinta in progres atat tehnic cat si stiintific, dar si viziunea optimistica asupra unui viitor modern, nou, o lume super-tehnologizata pentru o societate mai buna.

atomium bruxelles1

Are 102 metri inaltime, 9 sfere interconectate, si reprezinta structura unui atom de fier marit de 165 miliarde de ori. El a fost conceput de inginerul Andre Waterkeyn (1917-2005), dar sferele au fost proiectate de arhitectii Jean si Andre Polak.
Initial a fost conceput doar pentru Expozitia din 1958, insa a supravietuit acestui moment datorita popularitatii si succesului, iar astazi este cea mai preferata atractie turistica si simbolul Bruxellului.

atomium bruxelles4

 Atomium Bruxelles este deschis zilnic intre orele 10–18. Pretul unui bilet de intrare este de 11 euro, insa daca va cumparati un bilet combinat cu care puteti vizitati si Mini-Europe Bruxelles (15.6 euro) platiti doar 23.4 euro.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.