Legume la tigaie cu busuioc

Agendautila » Retete culinare » Garnituri pentru fripturi » Legume la tigaie cu busuioc

 

Legumele la tigaie au o savoare deosebita datorita frunzulitelor de busuioc. Se prepara usor si este o alternativa la ghiveciul de legume in ulei preparat la cuptor. Se pot servi ca atare sau langa o friptura din carne de  pui sau de porc.

legume la tigaie cu busuioc1

Ingrediente Legume la tigaie cu busuioc:

  • 2 vinete
  • 2 ardei
  • 2 zucchini/dovlecei
  • 50 grame masline
  • 50 grame capere in ulei sau in otet
  • 1 ceapa mica
  • frunzulite de Busuioc
  • Sare
  • Piper

Preparare Legume la tigaie cu busuioc:

  • Spalati toate legumele si taiati-le cubulete.
  • Intr-o tigaie in care ati incins ulei puneti ceapa si caliti-o timp de  3-4 minute.
  • Adaugati apoi toate legumele taiate cubulete in tigaie.
  • Adaugati putina apa si lasati-le  la foc mic timp de 20-25 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

legume la tigaie cu busuioc2

  • Puneti apoi caperele in ulei sau in otet si maslinele.
  • Adaugati sare.
  • Lasati legumele sa fiarba inca 10 minute, apoi puneti busuiocul tocat marunt pentru a-i conferi mancarii o aroma deosebita.
  • Legumele la tigaie se servesc calde.

legume la tigaie cu busuioc3

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Legume la tigaie cu busuioc” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.