File de peste in sos de rosii

O cina consistenta, rapida, cu putine calorii o obtineti preparand delicioasa reteta File de peste in sos de rosii. Se serveste cald alaturi de orez alb simplu.

File de peste in sos de rosii
Ingrediente File de peste in sos de rosii:

  • 1-2 fileuri de peste
  • 1/2 ardei gras rosu taiat in fasii
  • 1/2 ardei gras verde taiat cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 cana apa
  • 50 grame unt
  • 1-2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • 4-5 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

Preparare File de peste in sos de rosii:

  • Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti in acesta ceapa tocata marunt.
  • Dupa 3-4 minute, adaugati ardeii grasi verzi taiati cubulete si ardei grasi rosii taiati in fasiute.
  • Mixati usor ingredientele si lasati-le pe foc 5 minute, avand grija sa le amestecati din cand in cand.
  • Turnati apoi rosiile in bulion si apa.
  • Lasati sosul format sa fiarba 5 minute.
  • Intre timp spalati pestele, condimentati-l cu sare si piper si taiati-l in bucati daca este prea mare.
  • Asezati bucatile de peste in tigaia in care ati fiert sosul de rosii, iar deasupra acestora asezati untul taiat cubulete.
  • Acoperiti tigaia cu un capac si lasati pestele sa fiarba impreuna cu rosiile si legumele la foc mic 10 minute.
  • Decorati cu cateva rosii cherry taiate pe jumatate si cu patrunjel proaspat tocat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.